Maalarimestarin parhaat maalausvinkit

Maalarimestarin parhaat maalausvinkit

Maalarimestarin maalausvinkit seinän maalaamiseen:

  1. Maalin valinta 

Maalin valinta vaikuttaa keskeisesti talon ulkonäköön ja talon huoltomaalaus väliin. Kaikkien maalien päällemaalattavuus pitää erikseen varmistaa. Öljymaalin päälle voi maalata vesiohenteista maalia mutta vesiohenteisen maalin päälle ei voi maalata taas öljymaalia. 

Peintre Oy: n asiantuntija suosittelee puolueettomasti aina pitkäikäisintä ratkaisua jokaiseen omakotitaloon koska onhan se molempien osapuolien etu. 

  1. Suunnittelu ja turvallisuus 

Jokaisen onnistuneen maalausurakan takana on huolellinen suunnittelu joka lähtee käyntii jo tarjouksen jättö vaiheessa kartoituskäynnillä. Suunnittelemme maalaustyön alusta loppuun ja huomioimme turvallisen työskentelyn. Suoritamme suurimma osan töistä liikuteltavilla alumiinitelineillä. Välillä käytämme nosturia, esimerkiksi ulkoverhoilumaalaus kohteissa talon lippojen päälle maalattaessa jos ei työ muuten onnistu turvallisesti. Meillä on luonnollisesti nollatoleranssi työtapaturmien osalta ja yritämme parhaamme mukaan niitä ehkäistä huolellisella suunnittelulla ja kouluttamisella.

  1. Suojaaminen 

Seinien ja kattojen maalaamisessa, huollelliset suojaustyöt helpottavat koko työprosessia. On helpompi suojata kun pestä ja puhdistaa. Joissakin tapauksissa liika suojaaminen vaikeuttaa työtä mutta toteutamme suojaustyöt ammattitaidolla ja asiakkaan näkemyksiä ja toiveita kuunnellen. 

  1. Huolelliset pohjatyöt

Pohjatöissä ei ole oikotietä onneen, eli pohjatyöt tulee aina suorittaa huolellisesti ja hartaasti. Vanhan maalipinnan pesu ja hilseilevän maalipinnan kaapiminen on välttämättömiä että uusi maali tarttuu ja pysyy pitkään hyvännäköisenä ja suojaa maalattua verhoilua.

 5. Maalaustyö

Maalaustyöt hoidetaan aurinkoisella tai pilvisellä säällä, kunhan vain maalinvalmistajan ohjeita noudatetaan ilmankosteuden ja vallitsevien lämpötilojen osalta. Oikeilla sääolosuhteilla ja työjärjestyksellä maalauspäivänä varmistetaan maalin tarttuminen maalattavan materiaalin pintaan. Liika kosteus ja vesisade tai joissain tapauksissa suora auringonpaiste estää maalaamisen.

6. Työn lopetustyöt

Kun Seinät ovat maalattu, tiilikatto tai peltikatto on pinnassaa viimeistellään työ ja maalarit viimeistelee maalausjäljen ennen lopputarkastusta. Jätteet siivotaan pois ja jos on likaa tai maalia ylimääräsissä paikoissa niin ne siivotaan pois. 

7. Työn tarkastaminen 

Työn tarkastaminen suoritetaan kun maalaustyö on suoritettu kokonaisuudessaan loppuun ja roskat on kerätty ja paikat on siivottu. Lopputarkastuksen tarkoituksena on lopettaa maalaustyö ja saattaa maalarit ja asiakas yhteisymmärrykseen työn valmistumisesta.

Mitä muita?

Samanlaisia artikkeleita

Vastaa