Peltikaton maalaus Helsinki, Espoo, Vantaa ja Turku

Peltikaton maalaus Uusimaa ja Varsinais-Suomi. Näin tilaat hyvän katonmaalauksen tai maalaat itse.

Peintre on eteläsuomen kattavin peltikaton maalaksiin erikoistunut maalausliike.  

Ennen peltikaton maalaustöiden aloittamista, teemme tarvittavan arvion pinnasta ja vaadittavista työmenetelmistä. Selvitämme myös aikaisemman peltimaalipinnoitteen tyypin ja kunnon. Tarvittaessa tarkistamme pinnan koostumuksen, huoltomaalattavuuden ja pohjamaalauksen tarpeen sen valmistajalta tai laboratoriokokeella.

Työmaan aloitus

Peltikatto työmaan alkaessa, suunnittelemme työjärjestyksen siten, että työskentelymme työmaalla on turvallista. Ensimmäinen huoltotoimenpide on yleensä vanhan maalipinnan poisto, missä poistamme hilseilevän maalipinnan, ruostekohdat tai heikosti kiinniolevat maalikerrokset. Testaamme tarvittaessa maalipinnoitteen tartunnan x-viiltokokeella. Tämän jälkeen teemme katolle panssaripesun, miikä edesauttaa vanhan maalipinnan uudelleen tarttumista. Puhdistuksen jälkeen teemme pohjamaalaustoimenpiteet tarvittaville kohdille. Kun pohjatyöt on saatu tehtyä, suoritamme peltikaton kokonaisvaltaisen maalauksen 1-2 kertaan tarpeesta riippuen.

Peltikaton maalaus

Varsinainen peltikaton maalaus suoritetaan telalla ja pensselillä, sekä joskus ruiskulla jos katolle on mahdollista levittää paljon maalia kerralla. Ruiskulla levitämme nopeasti ja tehokkaasti maalin peltikatteelle, jonka jälkeen painamme telalla ja penssalillä maalin kunnolla peltiin kiinni. Tällä konstilla saamme maalin tarttumaan peltiin kunnolla ja voimme luvata asennuksellemme 2 vuoden takuun.

Etenkin peltikattojen parissa työskennellessä, luontoäidin ehdot ovat jyrkät. Maalattavan pinnan on oltava kuiva sekä ympäröivää ilmaa lämpimämpi. Yleensä paras sää on pilvipouta koska maalipinnan lämpötila ei tulisi nousta yli +40 °C.

Lue lisää Peintren tavasta tehdä kattotyömaita täältä.

Asiakkaiden kokemuksia

Peltikatto näyttää uudelta..

Peltikaton maalaus oli ollut jo useampana kesänä mielessä, kun katon maali hilseillessään teki katosta laikukkaan. Kesällä 2020 vihdoin päätimme miehen kanssa ostaa palvelu yritykseltä. Otimme muutaman tarjouksen, joista Peintreen tarjous oli edullisemmasta päästä ja tekijöistä jäi vakuuttava kuva. Nyt katto näyttää ihan uudelta.
Sirpa
Kaarina

Ehdottomasti voimme suositella..

Piti saada katto maalattua, koska meillä on saumapeltikatto. Peintreen pojat tulivat ovelle ja tarkastivat katon. Sen jälkeen sovimme hinnoista ja ajankohdista. Tehtiin
sopimus kun perusasiat oli hyvin hoidettu ja henkilökunta oli ystävällistä. Neuvottelut käytiin hyvässä hengessä. Kokonaiskokemus oli hyvä: Selkeätä, tietoisia, ymmärtäväisiä, joustavia,
tulivat vastaan tarvittaessa, aikataulut pitivät paikkansa ja vastasivat puhelimeen kun oli kysyttävää. Ehdottomasti voimme suositella.
Michael Dredge
Porvoo

Miten maalaamme?

Peltikaton maalaus aloitetaan hyvän ja oikean maalin valinnalla, joka sopii parhaiten kyseiselle katolle. Käytämme hyväksi todettuja ja eniten käytettyjä peltikattomaaleja. Levitämme maalin perinteisesti pensselillä kattoon varmistaaksemme parhaan lopputuloksen. Kuuntelemme kuitenkin asiakkaan toiveita kun valitsemme peltikaton maaleja.

Suunnittelu ja turvallisuus ovat firmamme peruskiviä peltikaton maalausta tehdessä.
peltikaton pesussa ja peltikaton maalauksessa työturvallisuus on kaikki kaikessa ja teemme kaikki peltikaton maalaukset valjaita käyttäen. Suunnittelulla miten työ suoritetaan fiksusti ja turvallisesti saavutetaan paras lopputulos.

Suojaamisella on osansa peltikaton maalauksessa. Hyvin suojatut terassit, seinät, ikkunat helpottavat peltikaton pesua sekä maalausta, jolloin itse tekovaiheessa ei tarvitse olla liian varovainen. Tämä nopeuttaa ammattilaisellekin peltikaton maalausprosessia.

Huolellisilla pohjatöillä varmistetaan peltikattomaalin pysyminen katossa ja että maali varmasti tarttuu. Lian päälle peltikattomaali ei tartu. Pohjatöissä käydään läpi ruostekohdat hiomalla ja pohjamaalaamalla. Hilseilevät kohdat käydään pesu- ja hiomisvaiheessa läpi, ettei peltikatolle jää vanhoja maalikohtia koholle. Kun pohjatyöt ovat huolellisesti tehty, aloitamme varsinaisen peltikaton maalauksen.

Itse peltikaton maalaus toteutetaan Peintrellä perinteisesti pensselillä. Pensselillä maalattessa varmistamme viimeistellyn maalausjäljen ja rajaukset. Peltikattoja maalauksia on toteutettu perinteisesti maalipensselillä monta vuosikymmentä ja luotamme perinteisiin tapoihin.

Kun työ on tarkastettu ja peltikaton maalaus on viimeistelty, siivoamme pihan, keräämme roskat, pesemme mahdolliset maaliroiskeet, kuljetamme maalauksesta syntyneet jätteet kaatopaikalle sekä huollamme työkalut seuraavaa työmaata varten.

Työn lopullinen tarkastus tapahtuu kun olemme olemme saaneet tehtyä lopetustyön eli kohteen siivouksen. Peltikaton maalausjälki tarkistetaan asiakkaan kanssa. Kun asiakas on tyytyväinen työnjälkeen allekirjoitetaan lopputarkastuspöytäkirjan, josta alkaa 2 vuoden työtakuu.

Varaa maksuton kartoitus

Usein kysytyt kysymykset

Peltikaton maalaus riippuu monesta tekijästä. Siihen vaikuttaa maalattavan pinnan laatu, katon haastavuus, erikoisuudet ja muodot. Lisäksi hintaan vaikuttaa se, kuinka moneen kertaan pellit on tarkoitus maalata. Tekemiemme töiden hinta omakotitalon peltikaton maalauksessa skaalautuu laajasti, jopa 2 000 – 15 000 euron välillä, riippuen siitä, mikä on huollettavan pinnan laatu ja maalauksen tarve. Hinnan ominaisuudet käydään kattokohtaisesti aina tarkkaan läpi, mistä ilmenee työvaiheet (onko pohjatöitä, pesua ja kuinka moneen kertaan maalataan ja mitkä talon osista maalataan) ja materiaalit.

Voi, mutta usein pelkästään ruiskulla maalaamalla ei saada maalia tarttumaan pellin pintaan. Suosimme perinteisiä maalausmenetelmiä peltikattojen maalauksen. .  

Voi. Peltikaton maalaustyön voi hoitaa pensselillä, telalla ja ruiskulla, mikäli työvaiheet toteutetaan oikeissa kohdissa. Peltikaton maalaus on syytä jättää ammattilaisille useammasta syystä, monesti ongelmana on, että maalia ei ole käytetty tarpeeksi tai maali on valittu väärin. Paras mahdollinen maali kannattaa varmistaa asiantuntijaltamme tai maalausmestarilta. Voi myös olla, että mutkia vedetään suoriksi tai jätetään perinteiset pensselillä tai telalla levittely liian pinnalliseksi.

Maalimerkkejä, malleja ja materiaaleja on useita. Siksi on syytä käydä asiantuntijamme kanssa läpi tarkat työvaiheet, materiaalit ja menetelmät parhaan mahdollisimman pinnan saavuttamiseksi. Parhaimmat maalit peltikaton maalaukseen tulee valita tarkasti. Myös se vaikuttaa, käytettäänkö maalauksessa pensseliä telaa, vai ruiskutetaanko maali. Mikäli peltikaton huoltomaalaus välistä on poikettu ja maalin pinta on alkanut hilseilemään, pohjatyöt on hyvä suunnitella tarkkaan. Siksi painotammekin, että olosuhteista ja sijainnista ja materiaaleista riippuen, suositeltu huoltomaalaus asettuu 7-15 vuoden välille. Mikäli pinta on vanhaa, voi mattamaalit paikata epätasaisuuden kiiltävän tai puolikiiltävän maalin sijasta. Pahimmissa tapauksissa on syytä harkita vanhan maalipinnan poistoa kokonaisuudessaan. Tällöin kyseessä on yleensä hiekkapuhallus tai jääpuhallus. Kysy peltikaton huoltomaalaus tarjous asiantuntijoiltamme.

Peltikatto kannattaa pestä puhdistusaineilla, jotka on suunniteltu peltikaton pesuun. Esimerkiksi panssaripesuaineet ja katon puhdistusaineet. Peintren kohteilla pesemme peltikatot panssaripesuaineella, tämä kuitenkin vain niissä tapauksissa, joissa maalipinta uusitaan. Katon puhdistukseen on olemassa siihen tarkoitettua aineita ja menetelmiä kuten (bio comp puhdaskatto). Kysy asiantuntijoiltamme ja maalarimestariltamme lisää kattojen ja seinien puhdistuksesta.

PVC pinnoitettua peltikattoa ei suositella maalattavaksi, mikäli pinta on päässyt repeämään. Mutta mikäli pinta on hyvä ja värin haluaa vaihtaa, se voi olla mahdollista. Kysy asiantuntijoiltamme lisää palveluista.

Lue lisää Tikkurilan ajatuksia peltikatoista täältä

Peltikatolla voi kävellä, joskin joissakin katoissa jos aluslautojen väli ei ole tarpeeksi tiheä ja pelti on ohutta, voi peltiin tulla askelmasta pieni kuhmu/lommo. Tiilikatot on paljon herkempiä. Lue lisää tiilikatoista täältä

Varaa maksuton kartoitus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam,

150