Talon maalaus Espoo

Talon maalaus Espoon alueella.

Hilseileekö puutalon maalipinta? Onko osa ulkoverhouksen seinäpaneeleista huonossa kunnossa? Onko eteläpäädyn maali vaaleampi verrattuna muihin sivuihin? Tuntuuko, että maalipinnan alla väijyy yllätyksiä? Ota rohkeasti yhteyttä!

Miten toteutamme talon maalaustyöt

Talon maalaus suositellaan aina suunnittelemaan perusteellisesti.

Teemme jokaiselle kohteelle tarvittavan arvion talon pinnasta ja vaadittavista työmenetelmistä ennen maalaustöiden aloittamista. Selvitämme myös aikaisemman maalipinnoitteen tyypin ja kunnon. Tarvittaessa tarkistamme pinnan huoltomaalattavuuden ja pohjamaalauksen tarpeen pinnoitteen valmistajalta. Työmaan alkaessa, suunnittelemme työjärjestyksen huolellisesti asiakkaan kanssa, jotta työskentelymme työmaalla on turvallista. Käytämme aina tarvittaessa valjaita, telineitä ja nosturia.Ennen varsinaisen työn aloitusta sovimme myös asiakkaan kanssa suojaamiskäytännöistä.

Maalauksen huoltoimenpiteet tärkeässä osassa talon maalausta

Ensimmäinen huoltotoimenpide on seinälle tehtävä homeharjapesu, tämä edesauttaa uuden maalipinnan tarttumista. Pesutöiden jälkeen poistamme hilseilevän maalipinnan tai heikosti kiinni olevat maalikerrokset. Testaamme tarvittaessa maalipinnoitteen tartunnan x-viiltokokeella.Tämän jälkeen teemme pohjamaalaustoimenpiteet tarvittaville kohdille. Kun pohjatyöt on saatu tehtyä, suoritamme ulkoverhouksen kokonaisvaltaisen maalauksen 1-2 kertaan tarpeesta riippuen. Mikäli talon väri vaihtuu, on pinnat suositeltavaa maalata kahteen kertaan.

Pyrimme tekemään jokaisen kohteen niin tehokkaasti ja nopeasti kuin mahdollista. Talon maalaus on parhaimmillaan supernopeaa ja helppoa jos talon seinät ovat matalia eikä niissä ole liikaa yksityiskohtia. Harmittavasti helpot seinät ovat kuitenkin kohteillamme harvinaisuuksia. Lue lisää vinkkejä maalarimestariltamme:

Annamme asennukselle kahden vuoden takuun, kunhan asiakas suostuu teetättämään pohjatyöt perusteellisesti.

Vinkkejä miten hoitaa talon maalaus espoon alueella

  1. Maalaaminen ja koko urakkaan sisältyvä prosessi kannattaa tehdä kerralla kunnolla. Pohjatöiden tärkeyttä ei turhaa korosteta ja turhan usein omakotitalon omistajat ja myös maalausyritykset jättävät niiden tekemisen hieman puolitiehen. Pohjatyöt eli pesu, vanhan maalin poistaminen ja rappaaminen sekä uudella pohjamaalilla maalaaminen kannattaa tehdä huolellisesti ensimmäisellä kerralla, jotta uusi maali imeytyy ulkoverhoukseen.
  2. Oikealla säällä työskenteleminen. Meiltä usein kysytään milloin on paras sää maalata ulkoverhousta tai kattoa ja siihen on hyvin selkeä vastaus. Optimaalisin keli on 10-15 asteen kesäkeli.
  3. Suojaaminen Seinien ja kattojen maalaamisessa huollelliset suojaustyöt helpottavat koko työprosessia. On helpompi suojata kun pestä ja puhdistaa. Joissakin tapauksissa liika suojaaminen vaikeuttaa työtä mutta toteutamme suojaustyöt ammattitaidolla ja asiakkaan näkemyksiä ja toiveita kuunnellen.
  4. Pohjamaali Pohjatöissä ei ole oikotietä onneen. Pohjatyöt tulee aina suorittaa huolellisesti ja hartaasti. Vanhan maalipinnan pesu ja hilseilevän maalipinnan kaapiminen on välttämättömiä että uusi maali tarttuu ja pysyy pitkään hyvännäköisenä ja suojaa maalattua verhoilua. Pohjamaalina käytämme vain laadukkaimpia materiaaleja.
  5. Ulkomaali Maalaustyöt kannattaa aurinkoisella tai pilvisellä säällä, kunhan vain maalinvalmistajan ohjeita noudatetaan ilmankosteuden ja vallitsevien lämpötilojen osalta. Oikeilla sääolosuhteilla ja työjärjestyksellä maalauspäivänä varmistetaan maalin tarttuminen maalattavan materiaalin pintaan. Liika kosteus ja vesisade tai joissain tapauksissa suora auringonpaiste estää maalaamisen.
  6. Työturvallisuus Jokaisen onnistuneen maalausurakan takana on huolellinen suunnittelu joka alkaa jo kartoituskäynnillä. Maalaustyön kannattaa suunnitella alusta loppuun huomioiden ja priorisoiden turvallisen työskentelyn. Maalaustyöt kannattaa suorittaa käyttäen apuna liikuteltavia alumiinitelineitä. Nosturin käyttö on myös suositeltavaa jos työ muuten ei onnistu turvallisesti. Kannattaa pitää nollatoleranssi työtapaturmien osalta ja yrittää parhaan mukaan ehkäistä niitä huolellisella suunnittelulla ja kouluttamisella.
  7. Oikeat työvälineet Kannattaa valita työvälineet huolellisesti ja tarkasti. Meillä Peintrellä käytetään eri maalifirmojen asiantuntijoiden suosittelemia työkaluja sekä maaleja, ja niistä olemem valinneet meidän kokemuksella parhaat.
  8. Nopea maalaus Maalaaminen on erityisen nopeaa ja tehokasta silloin kun maalari pääsee maalaamaan matalaa kohdetta. Yleensä aikaa työmaalla menee paljon enemmän varsinaisen maalaamiseen vaadittavien pohjatöiden ja valmisteluiden tekemiseen kuin itse maalaukseen. Peintren kokeneimpien tekijöiden vinkit nopeaan maalaukseen on käyttää luovuutta kohteilla ja opetella rakentamaan pensseleihin ja teloihin jatkovarsia joilla parhaimillaan poistetaan kokonaan tarve nostureille tai telineille.

Lisää vinkkejä talon maalaukseen täältä.

Talon maalaus Espoon alueella asiakkaidemme kokemuksia

Peintre toteutti ulkomaalauksen…

Peintre toteutti ulkomaalauksen juuri sopimuksen mukaan. Ensin sain postilaatikkoon A4 mainoksen, missä kerrottiin heidän maalaavan alueellamme kesällä. Soitimme heidän numeroon jonka jälkeen meillä kävi asiantuntija arvioimassa talon maalaustyön suuruuden. Hyväksyimme tarjouksen ja maalaus alotettiin jo kuukauden päästä sopimuksesta. Talon maalaus toteutettiin juuri niinkuin olimme sopineet.
OKT-asuja
Espoo

Lopputulokseen ollaan todella tyytyväisiä..

Talo valmistui 35 vuotta sitten, sitä ei ollut maalattu sen jälkeen niin oli aika päivittää. Vähän reilu viikon täällä hyöri yhdestä neljään ihmistä aamusta iltaan ja lopputulokseen
ollaan todella tyytyväisiä. Komplimenttia Peintreen veljille: Luottamus syntyi hyvin yksinkertaisella tavalla. Herrat otti kohteliaalla tavalla yhteyttä, ensin tuli A4-kirje, jossa oli selkeät
koordinaatit ja sen jälkeen nopea tapaaminen ja ei muutakun kauppa kiinni. Koutsina oppinut arvostamaan tällaista kun ”keep it simple”.
Juhani ja Mari Tamminen
Turku

Varaa maksuton kartoitus

Usein kysytyt kysymykset talon maalauksista

Talon maalaus riippuu monesta tekijästä. Espoon alueella siihen vaikuttaa maalattavan pinnan laatu, tontin haastavuus, talon erikoisuudet ja muodot. Lisäksi hintaan vaikuttaa kuinka moneen kertaan talo on tarkoitus maalata. Tekemiemme töiden hinta skaalautuu laajasti jopa 2 000 € – 20 000 € välille, riippuen siitä, kuinka suuri maalauksen tarve on. Hinta käydään talokohtaisesti aina tarkkaan läpi, mistä ilmenee työvaiheet (onko pohjatöitä, pesua ja kuinka moneen kertaan maalataan mitkäkin kohdat) ja materiaalit.

Hyvänä esimerkkinä voidaan pitää rintamamies taloa joka yleensä vaihtelee noin 4000 €-8000 € välillä. Käytännössä, maalaus on aina järkevää teettää ammattilaisella, koska työn osuus on valtavan suuri. Täten myös kotitalousvähennyksen osuus ja lopullinen asiakkaalle koituva kustannus voi jäädä hyvinkin pieneksi.

Maalimerkkejä, malleja ja materiaaleja on useita. Siksi on syytä käydä asiantuntijamme kanssa läpi tarkat työvaiheet, materiaalit ja menetelmät parhaan mahdollisimman pinnan saavuttamiseksi.

Kyllä, jos ulkoverhouksen teettää ulkopuolisella yrityksellä joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin.

Maalatessa voi jäädä raitoja useammasta syystä, monesti ongelmana on, että maalia ei ole käytetty tarpeeksi pensselissä. Voi myös olla, että mutkia vedetään suoriksi tai jätetään perinteiset pensseli tai tela työmenetelmät liian rajallisiksi. Rajoja voi aiheuttaa myös se, että kiinteistön huoltomaalaus suositusväleistä on poikettu ja maalin pinta on alkanut hilseilemään. Siksi painotammekin, että olosuhteista ja sijainnista ja materiaaleista riippuen, suositeltu huoltomaalaus väli vaihtelee 7-15 vuoden välillä. Mikäli pinta on hyvin vanhaa, voi mattamaalit paikata epätasaisuutta ja pahimmissa tapauksissa on syytä harkita vanhan maalipinnan poistoa kokonaisuudessaan.

Ulkoseinää eli talon seiniä suositellaan pestäväksi 2-3 vuoden välein, jotta pinta pysyy puhtaana sammaleista ja muista kasvillisuudesta. Talon seinä suositellaan maalautettavaksi tasaisin väliajoin noin 10-15 vuoden välein. Puuverhoilu voi säilyä pitempäänkin hyvänä, varsinkin ne seinät joille aurinko ei paista.

Lue lisää tikkurilan ajatuksia talon maalaamisesta täältä.


Varaa maksuton kartoitus talon maalaukseen Espoon alueella

Jos hinta kiinnostaa tai muuten vaan haluat kuulla lisää talon maalaus, peltikaton maalaus tai tiilikaton pinnoitus hankkeista. Ota meihin rohkeasti yhteyttä! 🙂

150