Talon maalaus Helsinki, Espoo, Vantaa ja Turku

Talon maalaus ajankohtaista?

Hilseileekö puutalon maalipinta? Onko osa ulkoverhouksen seinäpaneeleista huonossa kunnossa? Onko eteläpäädyn maali vaaleampi verrattuna muihin sivuihin? Tuntuuko, että maalipinnan alla väijyy yllätyksiä?

Talon maalaus suositellaan suunnittelemaan perusteellisesti.

Teemme jokaiselle kohteelle tarvittavan arvion talon pinnasta ja vaadittavista työmenetelmistä ennen maalaustöiden aloittamista. Selvitämme myös aikaisemman maalipinnoitteen tyypin ja kunnon. Tarvittaessa tarkistamme pinnan huoltomaalattavuuden ja pohjamaalauksen tarpeen pinnoitteen valmistajalta. Työmaan alkaessa, suunnittelemme työjärjestyksen huolellisesti asiakkaan kanssa, jotta työskentelymme työmaalla on turvallista. Käytämme aina tarvittaessa valjaita, telineitä ja nosturia.Ennen varsinaisen työn aloitusta sovimme myös asiakkaan kanssa suojaamiskäytännöistä.

Huoltoimenpiteet tärkeässä osassa talon maalausta

Ensimmäinen huoltotoimenpide on seinälle tehtävä homeharjapesu, tämä edesauttaa uuden maalipinnan tarttumista. Pesutöiden jälkeen poistamme hilseilevän maalipinnan tai heikosti kiinni olevat maalikerrokset. Testaamme tarvittaessa maalipinnoitteen tartunnan x-viiltokokeella.Tämän jälkeen teemme pohjamaalaustoimenpiteet tarvittaville kohdille. Kun pohjatyöt on saatu tehtyä, suoritamme ulkoverhouksen kokonaisvaltaisen maalauksen 1-2 kertaan tarpeesta riippuen. Mikäli talon väri vaihtuu, on pinnat suositeltavaa maalata kahteen kertaan.

Pyrimme tekemään jokaisen kohteen niin tehokkaasti ja nopeasti kuin mahdollista. Talon maalaus on parhaimmillaan supernopeaa ja helppoa jos talon seinät ovat matalia eikä niissä ole liikaa yksityiskohtia. Harmittavasti helpot seinät ovat kuitenkin kohteillamme harvinaisuuksia. Lue lisää vinkkejä maalarimestariltamme:

Annamme asennukselle kahden vuoden takuun, kunhan asiakas suostuu teetättämään pohjatyöt perusteellisesti.

Vinkkejä talon maalaukseen

 1. Pohjatyö
  1. Suojaaminen
  2. Puhdistus
  3. Vanhan maalin poistaminen ja maalipinnan rappaaminen
  4. Seinän pesu pesuaineella ja homeenpoistoaineella
 2. Talon maalaus
  1. Valitse oikea työkalu
  2. Ammattilaisen työvinkit
  3. Valitse oikea tai entistä parempi maali
  4. Maalaa oikealla säällä
  5. Maalaa pontit etukäteen
  6. Älä säästele maalia
 3. Huoltotyöt
  1. Seinän pesu ja huolto vuosittain

Lisää vinkkejä talon maalaukseen täältä.

Asiakkaiden kokemuksia

Huolellinen talon maalaus..

Koko homma sujui alusta loppuun asti kuten oli sovittu. Muutamia pieniä juttuja maalauksen aikana tietenkin ilmeni, mutta keskusteltuamme maalareiden kanssa pääsimme hyvin yhteisymmärrykseen miten hommat on parasta tehdä. Kaikin puolin huolellisesti toteutettu talon maalaus. Suosittelen.
Omakotitaloasuja
Raisio

Lopputulokseen ollaan todella tyytyväisiä..

Talo valmistui 35 vuotta sitten, sitä ei ollut maalattu sen jälkeen niin oli aika päivittää. Vähän reilu viikon täällä hyöri yhdestä neljään ihmistä aamusta iltaan ja lopputulokseen
ollaan todella tyytyväisiä. Komplimenttia Peintreen veljille: Luottamus syntyi hyvin yksinkertaisella tavalla. Herrat otti kohteliaalla tavalla yhteyttä, ensin tuli A4-kirje, jossa oli selkeät
koordinaatit ja sen jälkeen nopea tapaaminen ja ei muutakun kauppa kiinni. Koutsina oppinut arvostamaan tällaista kun ”keep it simple”.
Juhani ja Mari Tamminen
Turku

Varaa maksuton kartoitus

Usein kysytyt kysymykset

Julkisivun maalaus riippuu monesta tekijästä. Siihen vaikuttaa maalattavan pinnan laatu, tontin haastavuus, talon erikoisuudet ja muodot. Lisäksi hintaan vaikuttaa kuinka moneen kertaan talo on tarkoitus maalata. Tekemiemme töiden hinta skaalautuu laajasti jopa 2 000 € – 20 000 € välille, riippuen siitä, kuinka suuri maalauksen tarve on. Hinta käydään talokohtaisesti aina tarkkaan läpi, mistä ilmenee työvaiheet (onko pohjatöitä, pesua ja kuinka moneen kertaan maalataan mitkäkin kohdat) ja materiaalit.

Hyvänä esimerkkinä voidaan pitää rintamamies taloa joka yleensä vaihtelee noin 4000 €-8000 € välillä. Käytännössä, maalaus on aina järkevää teettää ammattilaisella, koska työn osuus on valtavan suuri. Täten myös kotitalousvähennyksen osuus ja lopullinen asiakkaalle koituva kustannus voi jäädä hyvinkin pieneksi.

Maalimerkkejä, malleja ja materiaaleja on useita. Siksi on syytä käydä asiantuntijamme kanssa läpi tarkat työvaiheet, materiaalit ja menetelmät parhaan mahdollisimman pinnan saavuttamiseksi.

Kyllä, jos ulkoverhouksen teettää ulkopuolisella yrityksellä joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin.

Maalatessa voi jäädä raitoja useammasta syystä, monesti ongelmana on, että maalia ei ole käytetty tarpeeksi pensselissä. Voi myös olla, että mutkia vedetään suoriksi tai jätetään perinteiset pensseli tai tela työmenetelmät liian rajallisiksi. Rajoja voi aiheuttaa myös se, että kiinteistön huoltomaalaus suositusväleistä on poikettu ja maalin pinta on alkanut hilseilemään. Siksi painotammekin, että olosuhteista ja sijainnista ja materiaaleista riippuen, suositeltu huoltomaalaus väli vaihtelee 7-15 vuoden välillä. Mikäli pinta on hyvin vanhaa, voi mattamaalit paikata epätasaisuutta ja pahimmissa tapauksissa on syytä harkita vanhan maalipinnan poistoa kokonaisuudessaan.

Julkisivua eli talon seiniä suositellaan pesemään noin 2-3 vuoden välein, jotta pinta pysyy puhtaana sammaleista ja muista kasvillisuudesta. Talon seinä suositellaan maalautettavaksi tasaisin väliajoin noin 10-15 vuoden välein. Puuverhoilu voi säilyä pitempäänkin hyvänä, varsinkin ne seinät joille aurinko ei paista.

Lue lisää tikkurilan ajatuksia talon maalaamisesta täältä.


Varaa maksuton kartoitus

Jos hinta kiinnostaa tai muuten vaan haluat kuulla lisää talon maalaus, peltikaton maalaus tai tiilikaton pinnoitus hankkeista. Ota meihin rohkeasti yhteyttä! 🙂

150