Tiilikaton pinnoitus hinta

Mikä on tiilikaton pinnoitus hinta

Paljonko tiilikaton pinnoitus maksaa? Tiilikaton pinnoitusten hinta vaihtelee omakotitaloissa 3800 € – 10000 € välillä riippuen katon jyrkkyydestä, neliöistä ja muista työaikaan vaikuttavista tekijöistä. Peintrellä tiilikaton pinnoitus hinta pitää sisällään työn, asennuksen, materiaalit ja kaikki pinnoitukseen liittyvät kiinteät kulut. Tiilikaton pinnoituksesta saa myös kotitalousvähennyksen.

Tiilikatto kattomateriaalina, miten vaikuttaa hintaan?

Tiilikatto on komea ja monesti sopii maisemaan paremmin kuin peltikatto, se on myös hiljainen eikä päästä peltikaton lailla sateenropinastakaan kuuluvaa ääntä talon sisäpuolelle. Tiilikatton on myös pitkäikäinen ja oikein hoidettuna kestää jopa 70 vuotta, joten tiilikaton kunnossapidosta on oikeasti hyötyä. Kuten lähes kaikki muukin, myös tiilikattoa täytyy huoltaa säännöllisesti. Sammaloituminen ja tiilen tummuminen ovat molemmat selkeitä merkkejä siitä, että on aika tehdä katolle jotain.

Tiilikaton huoltotoimenpiteet eivät ole yhtäkalliita kuin esimerkiksi peltikatoilla

Tiilikaton huoltotoimenpiteet

Tiilikaton huolto on tärkeä osa omakotitalon huoltotoimenpiteitä. Kupariputkien vaihtaminen
muovisiin, ulkoseinien maalaus, lämmitysjärjestelmän päivitys, tiilikaton pinnoitus,
kaikki nämä tulevat eteen jossain vaiheessa omakotitaloasujalla. Jotkin talon
remontit pystytään hoitamaan itse, ja jotkin vaativat ammattilaista arvioimaan tai hoitamaan remontin. Peintrellä tiilikaton maalauspinnoituksessa käytetään asiaankuuluvia
laadukkaita pesureita ja maaliruiskuja sekä työhönsä koulutettuja kovan asenteen omaavia
tekijöitä. Meille tiilikaton maalauspinnoitus on uusi tuote joka on tullut erittäin kokeneen
työntekijän mukana yritykseen. Loppuunsa hiotut prosessit ja kokemukseen
perustuvat maalivalinnat sekä halu tehdä työ hyvin ja laadukkaasti auttavat sinua
valinnassasi kun mietit “kuka tulee tekemään tiilikaton huoltomaalauksen meidän kotiin? “ .

Jos kuitenkin haluat hoitaa pinnoituksen itse, lukaise läpi nämä Peintren maalarimestarin parhaat vinkit kuinka hoitaa tiilikaton pinnoitus kotikonstein.

Tiilikaton pinnoitus alusta loppuun

Kartoituskäynti on maksuton, ja sen tarkoituksena on arvioida katon huoltotarve, ja
katon kunto. Joskus tiilikatolle kannattaa tehdä kattoremontti pinnoituksen sijaan. Kartoituskäynnin aikana suunnitellaan työ alusta loppuun ja sovitaan kiinteän urakkapalkkio tiilikaton pinnoitustyöstä. Lue lisää Peintren työtavoista tästä.

Haemme tarvittavat tarvikkeet tiilikaton pinnoitustyön hoitamiseen alusta loppuun, jonka jälkeen talo ja
pihakalusteet suojataan tarvittavilta osin pesun ja maalaustyön ajaksi.
Sadevesikaivot tukitaan ettei hiekkaa pääse sadevesikaivoihin.

Katolta vaihdetaan rikkinäiset tiilet, ja aikaisemmin kartoituskäynnin aikana esille tulleet vuoto ja
ongelmakohdat korjataan.

Katosta pestään sammaleet, liat, ja irtonainen hiekkapinta pois. Katon pesu on
sotkuinen työvaihe joka otetaan huomioon suojaustöissä. Pesutöiden yhteydessä
tyhjennetään sadevesikourut.

Tiilikaton pinnoitusta edeltää tiilikaton sammalkäsittely, joka hoidetaan levittämällä sammaleen poistoaine, kun katto on pesty huolellisesti. Poistoaineella annetaan tiilikatolle suojaa sammaloitumista vastaan ja tapetaan tiilessä pesivät itiöt.

Tiilikaton pinnoitus toteutetaan kahteen kertaan korkeapaine maaliruiskulla. Tiilikaton pinnoitus vaatii sateettoman sään

Kaikki työstä aiheutuneet sotkut siivotaan, ja maalaustyöstä aiheutuneet jätteet
toimitetaan kaatopaikalle.

Työ lopputarkastetaan asiakkaan kanssa. Työn tarkastamisen ja hyväksynnän jälkeen astuu 5 vuoden pidennetty työtakuu voimaan.

Varaa maksuton kartoitus

Usein kysytyt kysymykset

Tiilikaton tehdaspinnoite kuluu ajansaatossa kokonaan pois ja tiilestä tulee huokoinen. Huokoinen tiili imee vettä joka edistää sammaloitumista ja pakkasrapautumista. Pinnoitus pidentää tiilen ja katon elinikää.

Rikkoutuneet ja reikäiset tiilet päästää vettä aluskatteelle ja näin kosteuttaa talon rakennetta. Uusi pinnoite myös näyttää hyvältä ja antaa koko talolle alkuperäisen ilmeen. Tiilikaton pinnoitus antaa katolle lisää käyttöikää ja helpottaa lumen valumista paremmin alas.

Kun tiilikatolla alkaa olemaan sammalta ja tiilestä on kulunut vanha pinnoite pois tai kun tiilikatto on saavuttanut huoltovälin, joka on 10-15 vuotta

Sammal voidaan irroittaa katosta mekaanisesti harjalla haravalla tai erillaisilla mekaanisilla työkaluilla ja painepesurilla.

Tiilikaton sammaloitumisen voi estää ainoastaan poistamalla sen huokoisuus eli lisäämällä kattoon pinnoitusaine. Jos pinnoitetta on vielä jäljellä katto voidaan puhdistaa mekaanisesti ja levittää katolle sammaleen poistoaine joka pitää muutaman vuoden katon sammalettomana.

Perus omakotitalon tiilikaton maalauspinnoituksen hinta liikkuu 3800e – 10000e välillä riippuen katon jyrkkyydestä, neliöistä ja muista työaikaan vaikuttavista tekijöistä. 

Tiilikaton pinnoituksen hinta koostuu myynnistä, pesusta, pohjatöistä, sammaleenestoaineesta ja sen asennuksesta ja maalauspinnoitteesta ja siihen liittyvästä työstä.

Tiilikaton voi pestä painepesurilla jos aluskate on kunnossa, reiät aluskatteessa tai muut puutteet aluskatteessa estää katon pesutyön, ja suosittelemme näissä tapauksissa kattoremonttia.

Tiilikaton maalauspinnoitus on järkevä huoltotoimenpide joka saattaa parhaimmillaan tuoda katolle lisää ikää 15-20 vuotta lisää. Katon 10 vuoden huoltoväliä on suositeltavaa noudattaa.

Lue Tikkurilan ohjeet tiilikaton pinnoittamiseen täältä.

Tiilikatolla voi kävellä, mutta katolla kävelyä kannattaa vältellä, ainahan katolla kävelyyn liittyy riskejä kattotiilien vahingoittamiseen. Savitiilikatoilla ei suositella juurikaan kävelyä heikompien tiilien vuoksi.

Varaa maksuton kartoitus

Jos hinta kiinnostaa tai muuten vaan haluat kuulla lisää talon maalaus, peltikaton maalaus tai tiilikaton pinnoitus hankkeista. Ota meihin rohkeasti yhteyttä! 🙂

  • 040 500 8565
150